Геник - дистрибуция на захарни изделия


Търговска фирма Геник е създадена в началото на 1993 година. През първите години на развитие Геник – ЕТ се занимава с търговия на дребно с алкохол, цигари и захарни изделия. Постепенно фирмата създава директни търговски взаимоотношения с български производители на захарни и шоколадови изделия - шоколадова фабрика „Малчика”, „Република Своге” „Победа Бургас” и др.

След приватизацията в България и закупуването на някои от горе посочените фабрики от световни лидери като Нестле и Крафт фуудс в хранителния бранш започва създаването на дистрибуторски системи. През 1998 година фирма Геник приема предложението на Нестле България АД за техен търговски партньор. Предложена е част от територията на град София и София окръг. Бързото развитие през следващите години се подпомага от фокуса и самоопределянето на основната дейност като дистрибутор на Нестле-България АД.

Геник ЕООД активно дистрибутира и български производители – Кармела-2000 ООД, Шанс 96 ООД , Сладка къща Ася ООД, Захарни изделия Варна ООД, Престиж 96 ООД, Чипита България АД, Победа АД, Елит П ЕООД, Солид Ко БГ АД, Славяна Фиш ООД, АЕА ООД и др. През 2002 година търговските агенти на фирма Геник ЕООД се разпределят в две направления - ексклузивно продаващи Нестле продукти и агенти, продаващи гамата продукти на български производители.

Друго направление, в което се развива фирма Геник ЕООД е свързано с бизнес с кафе, кафе машини и кафе продукти, през 2002 година се обособява нов търговски отдел. Дейността му е насочена в няколко основни направления по съвместни програми с Нестле България АД, уникални капсулни системи за приготвяне на кафе Lavazza BLUE - кафемашини и капсули, и италинаската марка кафе еспресо МОАК.

От началото на 2006 г. се добавя и бизнес с вендинг машини за кафе, закуски и напитки, разположени в административни центрове, бизнес сгради и предприятия. С разнообразните си предложения Геник дава решения за кафе, топли и студени напитки, и закуски, покриващи нуждите на всички пазарни сегменти. Бизнесът с кафе на Геник се осъществява по слендите основни програми:

- Кафе за заведения - кафемашини и кафе за кафетерии, хотели, ресторанти, и други заведения.

- Кафе за офиса - безплатни кафемашини и доставки на кафе на работното място.

- Вендинг - самопродаващи машини за кафе, закуски и напитки с монети и жетони.

Портфолиото на фирма Геник ЕООД е съставено от висококачествени и предпочитани продукти, като по-голямата част от тях са произведени в България. Към настоящия момент компанията обслужва над 3000 клиента на територията на страната, предимно в гр.София и София област. Сред тях са: търговски вериги в хранителния сектор /ТВ Фантастико, ТВ Дар, ТВ 345, СВА и др/, верига бензиностанции Shell, множество хотели (Шератън София Хотел Балкан, Хилтън София, Гранд Хотел София, САС Радисън, Кемпински Хотел Зографски и др.), кафетерии, ресторанти, магазини и павилиони, ведомствени бюфети, офиси, и др.

От средата на 2008 г. Геник ЕООД разполага със собствена складова база съобразена със съвременните европейски стандарти за качествено съхранение на стоки. Високите изисквания за качество при обслужване на клиентите е политика на фирмата, непрекъснато подпомагана от инвестиции в съвременни технологии.

Геник ЕООД е известна на пазара със своята коректност, бързина, гъвкавост и политика насочена към задоволяване в максимална степен нуждите на клиента. Предлаганите услуги от страна на фирмата са ценени, заради професионалния подход към всяка конкретна ситуация. Силните търговски марки, надеждните машини и съоръжения, професионално организираното техническо и сервизно обслужване, както логистичният капацитет и ресурсната обезпеченост дават конкурентно предимство на фирмата при избор на силен партньор от страна на настоящи и бъдещи клиенти.

 

 

 

Геник - дистрибутор на Нестле, Чипита, Кармела, Победа